29 април, 2024

Играта ще излезе по едно и също време за Switch с “пълен parity на функции и съдържание”.

В края на миналата година Microsoft обяви, че е “ангажирана” да предостави Call of Duty (CoD) на Nintendo за 10 години, ако придобиването ѝ от Activision Blizzard бъде одобрено. Сега президентът Брад Смит съобщи в Twitter, че “обвързващият” 10-годишен договор е подписан, и потвърди, че Nintendo ще получи същия достъп до CoD като Xbox, написаха Engadget по темата.

“Microsoft и Nintendo вече договориха и подписаха обвързващо 10-годишно правно споразумение, за да предоставят Call of Duty на играчите на Nintendo – в същите дни като Xbox, с пълен паритет на функциите и съдържанието. Ангажираме се да осигурим дългосрочен равен достъп до Call of Duty за другите платформи за игри.”

,пише Microsoft в изявление.

По-рано Microsoft заяви, че е предложила на Sony подобна сделка за конзолите PlayStation и се ангажира да предложи играта в Steam по същото време като Xbox – при условие, че сливането се осъществи, разбира се.

Освен това се съобщава, че Европейският съюз ще се присъедини към Обединеното кралство и ще обяви, че предложеното придобиване може да намали конкуренцията. За тази цел Microsoft съобщи, че е поискала изслушване пред регулаторните органи на ЕС, за да защити сделката – и тази среща е насрочена за днес, според Ройтерс.

Придобиването от самото начало се сблъска с опасенията на регулаторните органи, че ще лиши PS5 и други конзоли на Sony от ключови игри, особено CoD. Sony категорично се противопоставя на сделката, като я нарече “промяна на играта, която представлява заплаха за нашата индустрия”. Microsoft заяви, че коментарите на Sony са “самоцелни”, и обеща да поддържа Call of Duty за PlayStation “завинаги”.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR