29 април, 2024

Visual Studio 2022 17.5 Preview 3, пуснато на 18 януари, въвежда новата функция за ускоряване на изграждането във Visual Studio. Времето за сглобяване е подобрено за всички проекти в стил SDK. По-специално при по-големите проекти ще се наблюдават по-големи подобрения във времето за изграждане. Ускоряването на сглобяването работи чрез избягване на излишни повиквания към MSBuild при сглобяване на зависим проект.

Поведението на Visual Studio във версиите преди Preview 3 в някои случаи предизвикваше извикване на MSBuild, дори ако няма променен код. Когато Visual Studio трябваше да копира артефактите на свързан проект, който вече е бил изграден, в изходна директория, то се обръщаше към MSBuild, за да изгради отново проекта и да копира необходимите файлове в изходната директория. Допълнителните компилации се задействаха дори когато не се изискваше компилиране, написаха Infoq по темата.

Повече по темата можете да откриете на международното издание на сайата ни DevStyleR.IOVisual Studio 2022 17.5 Preview 3 Accelerates Assembly

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR