29 април, 2024

За мен ли е професията софтуерно тестване (QA)? 

Искате бързо да станете част от IT сектора – ние ще Ви помогнем, лесно е! Не е нужно да имате математическо или техническо образование, софтуреното тестване е подходящо за всеки. Не е нужно да напускате постоянната си работа докато посещавате курса, за няколко месеца ние ще Ви помогнем да се подготвите и плавно да направите прехода, стартирайки като Junior QA. Нашите курсове са подходящи за хора на всякаква възраст. 

Какво е предимството на QA позиция спрямо стандартно програмиране? 

За разлика от програмирането, което е специализирано умение изискващо минимум 2 години и пълно посвещаване (подготовката е несъвместима с целодневна работа), стартът като QA е напълно постижим чрез един курс. Започвайки като Junior QA или QA, в рамките на 1-2 години ще може да се развиете успоредно към Automation QA, QA Manager или програмист. От друга страна, възнаграждението за QA позиция е съвсем близко до това на програмист, защото има повишено търсене – не само в България, но и в световен мащаб. 

Как протича един наш курс? 

Целта на нашата школа, е да осъществи именно този плавен кариерен преход за всеки наш курсист, правейки го лесен, дори неусетен. Ние не само ще покрием отлично материята, ние създаваме реална работна среда, работим в екипи, развиваме способности, които ще бъдат оценени високо от Вашите работодатели. Всичко това се случва в сплотената, приятелска атмосфера на малката група. 

Допълнително: 

– По време на курса, преподавателите ни провеждат симулирани интервюта.
– Ще бъдете напълно подготвени.
– Ще знаете цената си и как да преговаряте за добро заплащане.
– Ще изготвим индивидуален кариерен план за всеки от Вас с конкретни действия, които трябва да предприемете след курса. Ние поддържаме контакт с Вас дори след курса.
– По време на курса Ви предлагаме индивидуални сесии с нашите преподаватели, за да зададете всички въпроси, които ви вълнуват, свързани с кариерата, материала, Вашите очаквания и заплатите в IT. С цел да постигнем високо качество, ние не работим на „университетски“ принцип. Вие няма да попадате в групи, съставени от различни хора, учещи по различни програми. Няма да бъдете с нов преподавател на всяка лекция ние държим на екипността като учебна атмосфера, нещо, което ще ви помогне и на работното място, а изградените контакти и приятелства са необходимо условие за Вашия успех в кариерата и бъдещето. 

Покажете добри умения на интервюто за работа и офертата няма да закъснее! 

Ние ще ви дадем съвети за това как да увеличите шансовете си многократно – нашите преподаватели работят на позиции като QA Manager, QA Team Leader и те са хората, които провеждат интервютата за работодателите си. Освен симулираните интервюта по време на обучението, преподавателите ни осигуряват и реални интервюта с фирми (Skillo има вътрешен отдел за подбор на кадри, който спомага за вашата бърза реализация) за най-отличилите се след края на курса. Няма да оставим нещата на произвола на съдбата: ще ви научим как да се държите на интервю и какви персонални качества се ценят най-много; как да изглеждате като човек с опит, въпреки че още не сте работили; как да подготвите CV-то си и как да се аргументирате мотивационно на интервюто; какви неочаквани (не-технически) въпроси може да очаквате и как да се справите, ако не знаете отговора. Лекциите на Skillo са съобразени със знания нужни за покриване на ISTQB Fоundation сертификата. Все пак курсът ни се различава от курсът на ISTQB, защото е насочен към започване на работа. Нашите преподаватели имат богат опит в практиката. Те най-добре могат да Ви насочат, по време на курса, кога е правилния момент да се сертифицирате и по ISTQB. 

Не съм убеден/-а дали това е подходящо за мен и дори какво точно представлява QA. Какво да правя? 

QA е динамично развиваща се (в последните 10-15 години) специалност – нормално е доста хора да не са чували за нея или да не знаят какво точно представлява. Практиката показва, че за повечето хора, сменящи професията си, софтуерното тестване е далеч по-удобната алтернатива (спрямо програмирането) по пътя към IT кариера. 

Кога и къде се провеждат уроците? 

Курсът протича в рамките на 2 месеца, като учебните занятия са два пъти седмично по 3 астрономически часа от 19:00 часа в ОНЛАЙН през zoom платформата . За записвания или въпроси използвайте нашата контактна форма или се обадете на +359883 27 27 03!

Записване за курса

Тагове: