30 април, 2024

Мирослав Георгиев е Front End Developer в Immedis. Изключителен професионалист в работата си, на когото винаги можеш да разчиташ. Мирослав е готов да даде 110% от себе си, той е out of the box thinker и изключително добър екипен играч. Съвестен, Интуитивен, Приятел са само част от качествата, с които го описват колегите му.

Кого номинирате за “Developer на фокус”?
Мирослав Георгиев, Front End Developer в Immedis.

Каква е причината да го номинирате?
Той е изключителен професионалист в работата си и винаги можеш да разчиташ на него във всяко отношение. Човек, който винаги е готов да даде 110% от себе си, затова смятам че той е идеалният избор за Developer On Focus.

Опишете неговите професионални качества.
Много е съвестен в работата си. Винаги изпипва това, което прави и винаги дава най-доброто от себе си. Коректен е с колегите си и работата с него винаги е удоволствие.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?
Мирослав е завършил множество курсове по TypeScript и Angular. Завършил е Мултимедиен дизайн и комуникации в Дания и специализирал в Англия Web Development.

Разкажете ни повече за него като личност.
Миро е добър и винаги коректен. Обича да се забавлява и винаги се старае да сплотява екипа. Той е out of the box thinker и изключително добър екипен играч. Винаги ще те накара да се чувстваш част от екипа.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?
Нормалният му работен ден е от 9 до 17:30. През повечето време работи от вкъщи, но с екипа заедно ежеседмично сме в офиса. Хибридният начин на работа дава свобода и като цяло компанията, в която работим е много гъвкава в това отношение.

Събужда се към 08:00, за да има време за душ и кафе преди началото на деня.
До 9:00 вече е на бюрото и разглежда/продължава останали задачи от предния ден, ако има такива. Не обича да оставям нещата недовършени.

Към 10:00 – 10:30 е ежедневния мийтинг с екипа, на който се обсъжда как е преминал предният ден и какво се очаква да бъде направено в настоящия. Обсъждат се и възникнали проблеми, които решаваме екипно.

До обяд тече комуникация с колегите, с които работим по дадена разработка и помага, ако някой има нужда. В този интервал от време попадат и срещите с бизнес анализатори и ПО-та. Следва обедна почивка, която задължително прекарва навън, ако времето позволява, за разходка и храна.

От 13:00 до 15:00 са най- продуктивните му часове и се фокусира над текущите задачи. След 15:00 обръща внимание на колеги, които имат нужда от помощ или помага на тези, които искат да се развиват във фронт-енд девелъпмънта. До края на деня има и други срещи за текущи и бъдещи проекти.

Последната част от деня е посветена на довършване на задачите, които са започнати през деня, както и преглеждане на тези, които следват, за да може процесът да върви гладко.

След края на работния ден обикновено разпуска с тренировка по Кросфит и излиза с приятели.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?
Като Фронт-енд девелопер в Immedis главно работи по поддръжката и разработка на клиентския портал. Целта е всичко да е работи с голяма прецизност, да е лесно и разбираемо за клиентите, както и да изглежда добре. В момента работим по доста важен проект, които надгражда текущата функционалност и има за цел да привлече още повече фирми да използват нашите услуги. Мирослав смята, че предизвикателствата са нещо позитивно и градивно и се старае да има винаги такива особено в професионален план. В професията, която е избрал, трябва да си много динамичен – технологиите постоянно се менят и заедно с това и подхода и методологията, която трябва да се използва.

Фронт-енд програмирането си е тип комуникация, но с уеб браузъра и колкото повече познания имаш на неговия език, толкова повече начини имаш да му помогнеш да изгради и визуализира нещо качествено, красиво и юзър-френдли.

 

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?
Като екип сме изключително сплотени и гледаме винаги да си помагаме взаимно. Позицията, на която работи Мирослав го е научила да разпределя времето си доста добре и успява да отделя внимание на колеги, които тепърва тръгват по тези стъпки. Дава добър пример и не предоставя решенията на проблемите наготово. Toва е начина, по който най-лесно и ефективно се изграждат умения и увереност в знанията.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?
Съвестен, Интуитивен, Приятел.

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Има ли свои инициативи?
Когато сме в процес на разработка, той поема инициатива да задвижи нещата да се случат по най-добрия начин, било то дизайн или бизнес логика. Не се виждаме толкова често, за да кажа извън работа какви инициативи има , но мога да кажа, че той организира екипа да излизаме.

Какви са хобитата му?
Обича да пътува, да посещава нови интересни места, да спортува, да играе игри и да излиза с приятели.

Каква музика слуша? Как се забавлява?
Слуша всякаква музика, главно рок и хаус/техно, докато работи. Забавленията му включват гореизброените, както и да ходи по куизове и да разучава различни нови технологии.

Интересува ли се от гейминг?
Да. Запален геймър е и особено голям фен на игрите на Blizzard – Diablo и Overwatch.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?
Винаги е използвал и е бил фен на Андроид. Операционната система предлага повече свобода на потребителя и възможност за модификация според нуждите на клиента. От професионална гледна точка обаче iOS e по-оптимизиран спрямо хардуера, което го прави фаворит.

Какъв е стилът му?
Обича да е в удобни, но елегантни дрехи. Бих казал smart-casual e стилът. Откъм характер е шеговит и гледа винаги да внася настроение дори в най-натоварените и напрегнати моменти.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?
Работи основно с TypeScript, ползвайки Angular Framework. Също стандартните за Front End HTML и CSS.

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с него?
Помня първия ни съвместен проект, 2 седмици преди Коледа (преди 3 години), бяхме приключили работата си навреме, но Миро без да иска затри цялата негова част. На всички ни се случва да допускаме грешки от време на време особено когато сме натоварени. В последните дни преди празниците, той пренаписа всичко отначало, този път даже още по-качествено и успяхме да го предадем преди крайния срок.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager