26 април, 2024

30 август е датата, на която ще се проведе за първи път Българският гейминг маратон – най-мащабният онлайн фестивал за видео игри у нас, но по-важното е, че турнирите във фестивалната програма са отворени за участие и желаещите могат да се включат.

Серия от гейм турнири по ненужната за представяне StarCraft, съпроводени от №1 игра сред подрастващите Brawl Stars, както и турнир по виртуални мото-спортове с водещи рали пилоти, ще могат да очакват феновете на първото издание на маратона. В него ще се включат 20 водещи стриймъри, изгряващи звезди и личности от българския културен живот.

Турнирът е с награден фонд и ще се проведе на два етапа – онлайн квалификации и финал в деня на фестивала. Към маратона ще се присъедини и Bulers (Български Електронни Състезателни Серии) – организация, чиято цел е да популяризира моторните спортове в България чрез електронните състезателни серии. Bulers се включват с турнир по виртуални мото-спортове с две състезания на две различни писти с два различни автомобила в симулатора iRacing. В турнира се очаква да се включат и опитни sim-racer * състезатели, между които някои от водещите рали пилоти в България.

Предстои и Brawl Stars турнирът на лятото. Единственото отборно състезание в програмата на Българския гейминг маратон, в което вече са записани 50 отбора, е организиран от популярния за Brawl Stars играта Dimo Academy. Записвания за квалификациите, които са на 23 август, вече са отворени, а финалът ще бъде на 30 август в рамките на маратона. Предвиден е награден фонд за победителите.

Организатор на Българския гейминг маратон е TDB Play – новосформирана агенция с фокус върху видеоигрите, електронните спортове и geek културата, в партньорство със световния лидер при гейминг мониторите – AOC.

Турнирите във фестивалната програма са отворени за участие, а желаещите да се запишат могат да го направят на http://gamingmarathon.bg/.

Допълнителна информация и програма на събитието: http://gamingmarathon.bg/.

Тагове: , , , , , , , , ,
Author