26 април, 2024

Sega Europe ще преструктурира своя QA екип и ще го премести от Лондон в София. Това прехвърляне ще се проведе за период от две години, като се очаква Sega Development Services Sofia да отвори официално през юни 2020 г.

Новото поделение е мотивирано от увеличеното производство и разширяване на Sega Europe, твърдят от компанията. Фирменият екип на Великобритания обръща внимание на множество западни студиа.

Пред Gamesindustry.biz Sega каза, че предстоящият Brexit не е фактор за решението на компанията. “България е европейски лидер в областта на ИТ разработката, където се намират регионални офиси за някои от най-известните технологични екипи в света, включително IBM и Hewlett Packard, и има история на технологични постижения и иновации”, обясни Гари Дейл, президент и главен изпълнителен директор на Sega Европа.

“Очакваме сътрудничество с настоящия екип на Великобритания в Лондон, за изграждането на тази вълнуваща операция в София. Експертите и разнообразните IP на Sega ще бъдат безценни в рамките на този процес. “

Тагове: ,