27 април, 2024

ADSYS реализира на българския пазар уникалната система – супер мощен 8-процесорен сървър, използващ за основа модела SuperServer 7089P-TR4T на Supermicro. Това е безспорен успех, тъй като броят на подобните системи в световен мащаб далеч не е висок.

За комплектоване на сървъра са използвани 8 процесора Intel Xeon Platinum 8260  – всеки с по 24 ядра и 48 нишки и максимална честота от 3,90 GHz. Така сървърът разполага с общо 192 процесорни ядра, които могат да обработват до 384 нишки едновременно.

Системата е снабдена с 48 модула по 32 GB оперативна памет или общо 1536 MB (1,5 TB) RAM като връзката с всеки процесор е 6-канална.

За захранване на мощния сървър се използват 5x 1600W (N+2) резервирани блока, Titanium Level (96%).

Подобна машина може да се използва и за най-натоварващите приложения като ERP, виртуализация, развойна и научна дейност и изпълнение на бази данни в паметта.

„Конфигурирането и доставката на сървър от такъв клас е истинска гордост за всеки интегратор и безспорно доказва опита и капацитета на ADSYS да предлага на клиентите най-модерната техника в мащаба, от който се нуждаят“, каза Николай Вачев, управител на ADSYS.

ADSYS е 100% българска компания с над 20-годишен опит в предлагането на сървъри и решения за съхранение на данни като е сред основните партньори на Supermicro в страната и ексклузивен дистрибутор на Inspur (доставчик номер 2 в света на сървъри) и Synology (водещ доставчик на NAS устройства за дома, малкия и среден бизнес).

Тагове: , , , , , , , , , , ,