26 април, 2024

Дияна Калъчева, People & Culture Manager на Nexo

Дияна, какво е да си част от една от водещите институции за управление на дигитални активи в света? 

Да бъдеш в Nexo е най-вълнуващото преживяване – шанс, който идва веднъж в живота. Тук имаш свободата да създаваш не само бъдещето на една огрома, млада индустрия, но да градиш култура на иновации. Привилегия е да си част от компания, която не “спуска надолу” идеите и практиките, а се позовава изцяло на нуждите и желанието на екипа си. Това е нашата култура на иновации, с която се гордеем и развиваме в крачка с всеки един новопостъпил. В екипите ни цари усещане за яснота и споделени цели благодарение на стабилната ни култура – тук си на правилното място в правилния момент и създаваш правилното нещо с подкрепата на изключителни хора. Няма как да не бъдеш привлечен от тази енергия. Nexo e трамплин за нестандартните идеи и умовете зад тях. 

Кога и как се присъедини към екипа на Nexo? 

Поканата да се включа в екипа беше както предизвикателство, така и много висока оценка за мен – самата история е и много вълнуваща. Присъединих се към екипа като Office Manager, през август 2020 година и тогава бяхме около 70 човека. Като компания с такива размери, моята позиция беше динамична и събираше в себе си както административна и HR работа,  така и колаборация с всички звена. Година и десет месеца по-късно вече оглавявам People & Culture отдела ни – екип, който създадохме от нулата и наброява повече от 10 души, които всеки ден упорито търсят и присъединяват нови талантливи попълнения.

Кои са технологиите, които променят пазара на ИТ кадри? Какви специалисти вече се търсят и предстои да се търсят през следващите 10 години? Какво е образованието, което бъдещите професии ще изискват и в кои компании ще има необходимост от най-много кадри? Цялото интервю с Дияна Калъчева, както и още мнения на водещи експерти от ИТ индустрията в България може да намерите в специалното издание “ИТ Професиите в Бъдещето”.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,