26 април, 2024

20 млади таланти ще имат възможност да вземат участие в платената програма

Paysafe стартира шестмесечната си стажантска програма за Java програмисти за 12-та поредна година. Очаква се тя да започне през юни. Участие в нея може да вземе всеки, обучаващ се в последен курс или вече завършил академична специалност, или определени програми и курсове в областта на технологиите. Тя е подходяща за хора без или с малко опит, които искат да се обучават в реална работна среда. Програмата е платена и се осъществява присъствено в офиса на Paysafe в сграда Capital Fort в град София.

„Нашата стажантска програма стартира през далечната 2011 г. Оттогава в нея са взели участие 89 мотивирани млади специалисти, 69% от които все още са част от Paysafe. За разлика от много други стажове, ние целим да осигурим постоянна позиция на всички успешно преминали участници в програмата. Надяваме се за поредна година да провокираме интереса на младите таланти в България, които искат да се обучават и да работят рамо до рамо с над 300 софтуерни инженери в Paysafe.“, споделя Ивона Гаврилова, Senior Recruitment Manager в Paysafe.

Програмата на обучението е условно разделена на две части. По време на първите три месеца стажантите преминават през интензивно обучение – комбинация между лекции и упражнения. Технологиите, върху които са фокусирани теоретичните и практическите обучения, са: Java, Spring Boot, RESTful Microservices, Angular, Oracle, Kafka, Git, CSS, HTML, JS. Целта е участниците да развият способността си да работят в екип като един отбор. Първата част от обучението завършва със създаването на проект, базиран на гореспоменатите технологии, който ще бъде използван от служителите на Paysafe.

Във второто тримесечие от програмата стажантите ще бъдат разпределени в различни екипи на Paysafe. Те ще могат да разработват софтуерни решения за продукти от портфолиото на компанията, както и да се възползват от хибридния модел на работа, позволяващ работа от вкъщи през повечето дни от седмицата.

Всеки успешно завършил програмата има действителен шанс да стане един от вече над 1 400-те служители на Paysafe в София и Варна.

Кандидатстването за програмата вече стартира и ще продължи до 31 май 2022 г., като се предвиждат две стартови дати през юни. Процесът по подбор се състои от две стъпки – онлайн тест и дистанционно интервю с представител на екипа на подбор, инженери от ИТ екипа и Engineering Manager. Одобрените кандидати ще бъдат информирани своевременно.

Paysafe Limited (“Paysafe”) е една от водещите специализирани платформи за разплащания. Най-големият офис на Paysafe в света е в София с над 1300 служители, работещи в различни направления – продуктови и софтуерни разработки, обслужване на клиенти, риск мениджмънт, счетоводство и контрол, ИТ обслужване и други.