26 април, 2024

Първият инстаграм пост на Брен напомня на най-обикновена снимка, на която бихме попаднали след дълго скролване. Но ако се загледаме малко и приближим снимката, всъщност ще забележим, че Брен всъщност е образ, резултат от най-новите компютърни технологии.

Фотографът Камерън-Джеймс Уилсън пък е създателят на Шуду – истинска сензация, по-известна като първия в света цифров супермодел. Тя изглежда толкова реалистично, че марки като компанията за тениски Soulsky са поискали тя да популяризира продуктите им, и то още преди Уилсън да е изяснил, че Shudu е само пиксели по екрана. Днес тя има над 130 000 последователи на Instagram.

Брен и Шуду са представители на все по-големия брой компютърно генерирани модели, които започват да се съревновават по популярност с някои от реалните си колеги. Лил’ Микела, създаден от стартиращия в Лос Анджелис Бруд, вече има повече от 1 милион последователи в Instagram.

Модните къщи, използващи 3D моделиране за своите дрехи, особено се интересуват от творенията на Брен. “Най-добрият начин да покажат своите творения ще бъде на 3D модел”, каза Уилсън. Той планира да работи само с компании, които “тласкат напред с нови технологии”, в които неговите модели имат смисъл, споменава и VR като възможност.

 

Тагове: , , , ,