26 април, 2024

Втората бета версия на системния софтуер на PlayStation 5 стартира днес. Версията ще предостави някои функции, достъпни за потребителите на PS5 и PS4.

Sony разкри новите подобрения, включени във втората бета пробна версия на системния софтуер на PlayStation 5.

Актуализацията включва нови опции за чат, налични както за PS5, така и за PS4 системи. Клиентите вече ще могат да избират между открито или частно “парти”. Откритото парти ще позволява на всички да се присъединят към играта без покана, докато затвореното парти е само за поканени играчи. Ще бъдат налични и допълнителни функции, като визуален индикатор за подпомагане отчитането на гласов чат и възможност за стартиране на Share Play направо от картата за гласов чат.

Менюто Game Base вече е разделено на три раздела: Приятели, Парти и Съобщения.

Подобренията на потребителския интерфейс включват опцията “добре дошли” за филтриране на игрите по жанр. Началните екрани могат да показват до 14 заглавия, пет от които могат да бъдат фиксирани с помощта на новата функция Keep in Home.

Шест нови езика ще поддържат екранния четец – руски, арабски, холандски, бразилски португалски, полски и корейски, а звукът от слушалките може да бъде настроен на моно. Участниците в бета версията от Обединеното кралство и САЩ могат да прегледат новия набор от функции за гласови команди на системата.

Потребителите могат да кандидатстват за присъединяване към бета версията от тук и да прочетат пълния списък с актуализации от тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International