26 април, 2024

Йордан Бонев е Senior C++ Developer в Playtech Bulgaria. Той е сред най-силните и постоянни девелопъри в компанията, обича да започва работата си рано сутрин, да помага на колегите си и футбола, както да го гледа, така и да го практикува. Колегите му го описват като всеотдаен, упорит, работлив.

Кого номинирате за “Developer на фокус”?
Йордан Бонев, Senior C++ Developer в Playtech Bulgaria.

Каква е причината да го номинирате?
Йордан е сред най-постоянните най-силните и постоянните девелопъри, които имаме в покера. Той започна при нас като junior gmm developer, много бързо показа страхотен потенциал и беше повишен то тийм лидер на екипа. Но тъй като Йордан е сред хората, които искат винаги да се развиват, той се преквалифицира в c++ дивелопер, започвайки от junior позиция. Днес той е сред хората, на които дължим успеха на клиентското ни приложение, което е сред най-стабилните ни компоненти от една страна, от друга е световния водещ продукт сред покер клиентите. Платформите, с които Йордан се сблъсква на ежедневна база са Windows, iOS, Android, Mac.

Опишете неговите професионални качества
Йордан е от хората, които никога не спират да се развиват и да четат. Той има отлични технически познания, упоритост и стремеж към съвършеност. Йордан е сред хората, които не търпят дефекти или несъвършенства. Той работи много добре с всички колеги и държи на това екипа да изпълнява задачите си в срок и с отлично качество.

Разкажете ни повече за него като личност
Йордан е перфекционист. Във всяко нещо, в което се впусне, има една единствена цел, резултата да бъде перфектен, независимо от препятствията, които трябва да преодолее.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?
Йордан обича да започва работа рано сутрин. Веднага се фокусира върху текущите задачи. Подготвя технически решение на бъдещите предизвикателства. Участва в ежедневните срещи на екипа си.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?
Йордан работи върху Poker software на компанията ни, за различните платформи: Windows, Android, iOS, macOS.
Разработва комуникацията със сървърната част, а след това и UI/UX на нашия Poker software, включително и имплементиранe на 2D и 3D анимации.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?
Йордан ежедневно помага на своите колеги, както на тези от неговия екип, така и на другите екипи.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?
Всеотдаен, упорит, работлив.

 

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Има ли свои инициативи?
Йордан се старае да участва в голяма част от инициативите на нашата компания, включва се активно във всеки тиймбилдинг и различни спортни мероприятия, организирани от нас.

Какви са хобитата му?
Йордан е много запален фен на футбола. Обича, при всяка възможност да гледа и играе футбол.

Каква музика слуша? Как се забавлява?
Йордан е човек, който не обича стереотипите и поради тази причина не би се ограничил в слушането на конкретен стил музика.
Като всеки нормален човек, Йордан обича забавленията, като едно от най-любимите му, е киното. Той може да прекарва часове в гледане на филми от Marvel вселената.

Интересува ли се от гейминг?
Да. Йордан е бивш геймър. Ходил е на редица големи турнири по Counter-Strike в тийнейджърските си години. Към днешна дата, играе доста по-рядко и основно на PlayStation.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?
Йордан предпочита Android, както за разработка, така и за ежедневието си. Смята, че iOS е много по-усложнен във всяко едно отношение.

Какъв е стилът му?
Спортно-елегантен

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?
Йордан се чувства най-комфортно, когато работи със C++. Много голям фен е на Qt framework, базиран на C++ и ежедневно развива знанията и уменията си за него. В процеса на работа за Android, iOS, macOS, се развива все повече в Java и Objective-C.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager