26 април, 2024

Nexo, една от водещите институции за управление на дигитални активи в света, отваря своя нов офис в Пловдив. Компанията продължава главоломния си ръст на родна земя, като привлича български талант от IT сектора. Целта е да се създадат уникални продукти в крипто индустрията.

Новината за новия дом на Nexo в Пловдив, идва в момент на безпрецедентно възприемане на криптовалутите. По-рано през годината, Ел Салвадор влезе в новините с решението си да приеме биткойн като официално разплащателно средство, а наскоро в Ню Йорк дебютира първият борсово търгуван фонд.

Nexo e създадена в България и е един от утвърдените световни лидери на пазара на криптовалутите, като в момента управлява активи на стойност повече от 13 милиарда долара и е обработила трансакции за над 50 милиарда долара от основаването си преди три години. Над 2.5 милиона потребители от цял свят се възползват от продуктите на Nexo.

Създадената през 2018 г. компания избира да се развива на местна почва, като екипът ѝ понастоящем се състои от над 300 български специалисти. Над 23% от тях са се завърнали от чужбина. За трите години от създаването си Nexo е добавила над 30 милиона лева в българската икономика от данъци, заплати и осигуровки, а бързият ѝ растеж дава заявка за увеличения в бъдеще. Ясен Янков, вицепрезидент „Продуктови иновации“ в Nexo сподели:

„Растем целеустремено, в крак с пазара, на българска почва и с едни от най- добрите експерти в света. Нашите специалисти са на първа линия на иновациите като активен участник в експоненциалния ръст на крипто индустрията. Тези успехи се градят от хиляди професионалисти по цял свят и сме горди, че български екип се нарежда сред челните редици.“

Nexo е пионер на пазара на криптовалутите. Чрез първия си собствен продукт през 2018 г. компанията спомага потребителите да получат ликвидност срещу дигиталните си активи и създава изцяло нова бизнес ниша в крипто екосистемата. Успехът е последван от редица пионерски решения като спестовен продукт, собствена борса и крипто кредитна/дебитна карта.

Името на компанията редовно се среща във връзка с подкрепа на местни инициативи. По-рано тази година Община Пловдив, проектът Altitude Attitude, Фондация Пловдив 2019 и Nexo организираха почистването на пет емблематични културно-исторически паметника в Пловдив и ги превърнаха в зрелищни сцени за съвременно българско музикално изкуство.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor