26 април, 2024

Понякога искаме да избягаме от сивата рутина на работата, която сякаш няма край. Playtech Bulgaria са измислили креативно решение на този проблем – Codescape, първата ИТ мобилна стая на загадките. Продуктът е на основата на Escape game стаите и е с практичния размер от едва 9 квадратни метра, което позволява свободно пренасяне на забавлението където и да сте. Леката конструкция и възможността за адаптиране на пъзелите са едни от главните предимства на проекта. Целта на стаята е да предизвика логиката, бързината, наблюдателността и работата в екип на отборите, а някои от предизвикателствата включват интересни Java задачки. Повече за идеята разказва Ива Иванова – HR Generalist в Playtech Bulgaria.

Кое е най-краткото време за решаване на загадките? Кой държи рекорда?

Целта на стаята не е достигане на рекорд и за съжаление не правим статистика за време. Ефектът, който търсим, е удовлетворението от играта и това, че си успял да излезеш от стаята за определеното време или дори по-рано. За нас е важно, че повече от 70% от участниците успяват да разрешат всички пъзели и загадки в рамките на времето, което им даваме. Усмивките и положителната обратна връзка от играчите пък са нашата награда.

Само служителите на Playtech ли могат да се радват на стаята?

Когато стаята е разположена в офиса се възползват само колегите. Те бяха и първите тестери на крайния продукт. Последните отворени събития, по време на които всеки желаещ можеше да играе в ребрандираната ни стая, бяха Софтуниада и Форум КЛЮЧ.

Какви други забавления предлагате на вашите служители в офиса?

Имаме зала (Game room), в която колегите могат да се откъснат за кратко от работния процес с игри на Xbox, джага, билярд. Организираме тематични вечери за board games, quiz nights или игра на покер на професионалната ни покер маса. Скоро колегите ще се включат в търсене на съкровище, (Office Treasure Hunt) като ще играят отборно и ще се съревновават и с други ИТ отбори. Екипно участие взимат и в спортни мероприятия като Business Run, Legion Run. Организираме и различни забавления извън офиса като залесяване, кулинарни събития, планински преходи, колоездене и други.

 

 

Тагове: , , , , , , , , , ,