26 април, 2024

Състезанието за иновативни решения за градска мобилност InnoAirChallenge, организирано от Асоциация за развитие на София и А1 България приключи повече от успешно! Бяха представени много качествени проекти, които помагат на София да диша по-леко! Кметът на София Йорданка Фандъкова се включи, за да поздрави участниците за смислените идеи!

Ето и наградите, които спечелиха най-добрите сред тях:

1-ва награда в размер 10 000лв. за отбор “Софенхаген“, които тъврдят че “следващият ви автбомобил ще бъде велосипед!“. Те правят приложение за предлагане на велосипедни маршрути и дава възможност за даване на обратна връзка от велосипедистите за маршрутите.

2-ро място с награда в размер 5000лв. за отбор “Последните” за интегрирана система от сензори за измерване на качеството на въздуха, шумовото замърсаване и други показатели.

3-то място с награда в размер 3000лв. за отбор “Innovaone” от Харманли за проекта им за устройство със сензори със соларен панел, които измерват фините прахови частици и качеството на водата.

Специална награда от Mastercard за отбор “Asembria” – 3 000лв. за доразработване на мобилно приложение за незрящи граждани, които ползват градски транспорт.

Специална награда на Асоциация за развитие на София – 1000 лева, за отбор KiNation от Бургаски свободен университет за проекта им за външно устройство за автобусни спирки за пречистване на въздуха и мониторинг на замърсителите.

Специална награда на Център за градска мобилност – безплатна семестриални карти за цялата градска мрежа за градския транспорт на четиримата участници от отбор “Има такъв град”. Този младежки отбор разработи преброяване на пътниците в превозните средства чрез камерите, монтирани вътре.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author