27 април, 2024

ИТ компаниите предлагат множество разнообразни бенефити, чрез които подпомагат изграждането на благоприятна работна среда, но също така и привличат нови кадри в своите организации. Попитахме участниците в анкетата “Заплатите в софтуерния бранш 2021 кой бенефит определят като основно преимущество на компанията, в която работят. Ето какво отговориха те.

На първо място, с 34.7% участниците в анкетата поставят гъвкавото работно време, като основно преимущество. Веднага след това се нарежда и “Възможност за изнесен офис, работа от вкъщи”, с 28.7%. Тук можем да забележим сравнително близки проценти, които са образувани от гласуване, в рамките на COVID-19 и масов home office режим. Можем да съдим, че въпреки сегашното положение и необходимостта от работа от вкъщи, то все пак по принцип това преимущество е високо ценено от разработчиците, независимо от ситуацията.

На трето място, с 6.4% е поставен отговорът “Програми за развитие на професионални умения”, а на четвърто – “Допълнителни дни отпуск”, с 6.0%.

Петото място е едно интересно предложение към служителите, което е най-практикувано именно в ИТ сектора. С 5.3% – “Програма с опции/акции на компанията”.

На шесто място разработчиците избират отличната бонусна схема на компанията с 4.9%, а на седмо място – “Допълнителна здравна застраховка” с 2.8%.

Под 2% остават следните бенефити:

  • Атрактивни извънработни активности, събития, мийтъпи и
    тиймбилдинги 1.7%
  • Програми за развитие на личностни умения 1.1%
  • Ваучери за храна и гориво 0.9%
  • Иновативно офис пространство 0.6%
  • Друго 7.0%

Важно е да се отбележи също, че интересът на разработчиците и ИТ специалистите към “Заплатите в софтуерния бранш 2021” е дотам, че до момента имаме над 10 000 участници. Това означава и че процентите са една добра извадка за сектора.

Не пропускайте и да се регистрирате безплатно за събитието „Заплатите в софтуерния бранш 2021“, което ще се проведе днес – 15 април, от 19:00 ч.! В него ще обявим резултатите от едноименното проучване и ще ги коментираме с водещи специалисти от ИТ сектора.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author