27 април, 2024

Как да достигнеш до младото подрастващо поколение, така че то да разбере належащите световни проблеми и тревоги? Чудесна идея – правиш mobile игра, която е безплатна и доставя на младите потребители някои научни познания и цялостно образова по атрактивен игрови начин защо е важно да предпазваме озоновия слой. “Reset Earth” е разработена от Програмата за околна среда на Организацията на обединените нации и ни ангажира с един от сериозните проблеми на планетата.

Както знаем, за разлика от предходното поколение младежи, то в момента компютрите и лаптопите не са чак толкова на мода, колкото телефоните и това е една добра предпоставка защо създателите са избрали именно мобилната платформа. Играта е за iOS и Android, така че е способна да обхване максимално голям пазар. А какво представлява?

Целта е да бъде спасен озоновият слой. Действието се развива през 2084 г. и е задвижвано от три тийн персонажи, които трябва да се върнат назад във времето и да подсигурят подписването на Монреалския протокол от 1987 г. и да предотвратят появата на вирус, наречен “the grow”.

Протоколът е реално нещо, а не игрова измислица. Е, същото важи и за проблемите на озоновия слой. През 1987 г. в Монреал се събират различни народи по света и решават да намалят производството и изпускането на газове, които причиняват намаляването на озоновия слой, което тогава е било в много тревожни нива. Споразумението се нарича “Монреалски протокол за веществата, които нарушават озоновия слой“. Около 191 страни са поставили своя подпис и са правно обвързани с договореното на срещата. Обратно към играта.

Reset Earth” е 2D platform runner с елементи на базиран на решаването на пъзели сюжет. Персонажите притежават забележителни умения – могат да хакват устройства, да забавят времето и т.н. Цялата идея е да се предава научно познание, но по елегантен начин.

Играта трябва да бъде достъпна на 10-ти февруари за iOS и Android. Но малко по-рано, на 24-ти януари, което е след два дни, предстои премиерата и на едноименната анимационна поредицаReset Earth“, отново създадена от ООН, чийто трейлът можете да изгледате ТУК. Ние ще чакаме с нетърпение да гледаме и тестваме, като смятаме, че ООН трябва да състави официално свои Game Development и Animation отдели, защото светът има прекалено много проблеми.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author