26 април, 2024

Equinix обяви, че е станала Premier Partner на Google Cloud. Това партньорство ще позволи на компаниите да свързват по-лесно и да мигрират приоритетни  корпоративни ресурси към Google Cloud.

„Сертифицирането на Equinix като Premier Partner подчертава нашето дългогодишно партньорство с Google Cloud и ключовата роля, която имаме сега в основата на един насочен към облачните решения свят. Като осигуряваме гъвкава и скалируема връзка към Google Cloud в реално време за клиенти, партньори и доставчици, ние осигуряваме критично важни решения за дигитални бизнеси, които искат да се възползват от силата на облачните решения“, заяви Ройс Томас, старши вицепрезидент „Global Account Management“, Equinix.

ИТ стратегиите в глобален мащаб все по-често се насочват към хибридни мултиоблачни решения, тъй като бизнесът се възползва от гъвкавостта и скалируемостта, предлагана от тях. Equinix осигурява частна взаимосвързаност за компаниите с дейност на различни пазари за подобряване на техния глобален обхват и за безпроблемно свързване с ключови клиенти, партньори и доставчици. Клиентите, използващи услугите за взаимосвързаност на Equinix, могат също да се възползват от поддръжка при конфигурацията на тяхната телекомуникационна архитектура и услуги – за да се улесни и ускори дигиталната трансформация.

„Дигиталните бизнеси в региона на EMEA и по света се развиват с много висока скорост. Да имаш ресурси в облака вече не е отличаващ фактор, а ключов бизнес актив. В най-новото ни Глобално проучване на тенденциите в ИТ сферата по-голямата част от ИТ лидерите, анкетирани в EMEA, казват, че ще мигрират повече функционалности в облака в рамките на тази година. Статусът на Premier Partner на Google Cloud ни позволява да правим това по-лесно”, обясни Юджийн Берген Хенехауен, президент „EMEA“, в компанията.

Комбинацията от услугите Equinix Cloud Exchange Fabric и Google Cloud Interconnect ще осигури по-гъвкави и скалируеми хибридни мултиоблачни услуги, които допълнително да подпомогнат дигиталната трансформация и растежа на бизнеса. Същевременно интеграцията на Equinix SmartKey и Google Cloud External Key Manager (EKM) осигурява на клиентите защитени услуги за съхранение на ключове, криптиране и токенизация, насочени към подобрена производителност и намален риск. Това е също така и в съответствие с изискванията за управление и регулаторна съвместимост в дигиталната среда (digital edge), близо до облачни решения и телеком оператори.

Заключенията от Глобалното проучване на ИТ тенденциите за периода 2019-2020 г., което проучва ключовите технологични тенденции, определящи ИТ стратегиите на организациите по целия свят, разкриват глобална тенденция, насочена към възприемането на хибридни мултиоблачни стратегии и увеличаване на броя на ИТ функциите, зависими от облачните решения.

Тагове: , , , , , , , , , , ,