27 април, 2024

Twitter обявява своя нов API v2, преустроен от основата. Новата фондация, която е преустроена за първи път от 2012 г., включва функции, които липсват от по-ранния API, като резбоване на разговори, резултати от анкети в туитове, фиксирани туитове, филтриране на спам и по-мощно филтриране на потоци и език за заявки за търсене. Освен това той е проектиран по начин, който ще позволи на Twitter да пусне нова функционалност по-бързо, отколкото преди години, твърдят от компанията.

Компанията планира сега да разгърне API v2 и друго съдържание, като новия си център за поддръжка, документация и други публикации в блогове с подробности някъде следващата седмица.

API v2 на Twitter ще въведе множество нива на достъп, за да замени по-ранната тристепенна система в текущия API (v1.1).

API на Twitter е разделен на три платформи: Стандартна (безплатна), Premium (платена от самообслужване) и Enterprise. Това обаче затрудни разработчиците да мигрират от едно ниво на друго. Новият API в крайна сметка – и напълно – ще замени и трите и вместо това ще обслужва всички потребители. Тези песни включват песента „Стандарт“, който стартира днес, докато скоро ще пристигнат бизнес и академични / изследователски песни. Във всяка песен ще има и основни, повдигнати или персонализирани нива на достъп.

Ние определено знаем, че един размер не отговаря на всички и искахме да улесним успешното изграждане на повече разработчици с нас“, обяснява ръководителят на продукта на Twitter Developer Platform, Иън Кайнс. “Twitter съществува, за да служи на публичния разговор, и поддържането на безплатен, отворен API е наистина важно за нас“, допълни той.

Тагове: , , , , ,