27 април, 2024

SUSE, една от трите големи корпоративни компании за дистрибуция на Linux, пусна на 21 юли 2020 г., следващите версии на своята водеща операционна система, SUSE Linux Enterprise (SLE) 15 Service Pack 2 и най-новата си програма за управление на инфраструктурата – SUSE Manager 4.1.

SLE 15 SP2 е наличен в хардуерните архитектури x86-64, Arm, IBM POWER, IBM Z и LinuxONE. Това ново издание на Linux сървър е базирано на ядрото Linux 5.3. Тази нова версия на ядрото включва функции, като поддръжка при използванията в организатора на задачи и подобрения на енергийно ефективно потребителско пространство.

В това издание SUSE също работи с Microsoft за разработването на решение за събиране и графично показване както на сървърните, така и на SAP оперативните данни. Джон Госман, инженер в Microsoft, казва в изявление:

“SUSE и Microsoft имат дългогодишен ангажимент да гарантират гладко и надеждно внедряване на SAP системи. Microsoft Azure се стандартизира в Pacemaker Monitoring Exporter на SUSE и се радва, че тази възможност се поддържа в SUSE Linux Enterprise Server за SAP приложения 15 SP2.”

Решенията на SUSE, включително SUSE Linux Enterprise, са предназначени за ИТ трансформация“, добави Томас Ди Джакомо, президент на SUSE за инженеринг и иновации. “Клиентите залагат бизнеса си на тяхната ИТ инфраструктура и ние залагаме нашия бизнес на техния успех. С SUSE и използвайки истински софтуер с отворен код, те могат да опростят съществуващата си среда и да облекчат трансформацията, която ще им позволи да се възползват от съвременните изчислителни системи с ускоряване и иновации в бизнеса им.”

Тагове: , , , , , , , , , , ,