26 април, 2024

Изпълнителният директор на Volkswagen д-р Херберт Дийз каза в интервю за CNBC, че автомобилите ще имат нова роля в интернет екосистемата. Volkswagen инвестира 2,6 милиарда долара в стартъпа за автономни технологии за автомобили Argo AI.

Сделката на германския автомобилен производител с Argo AI e и с Ford Motor, които придобиха мажоритарен дял от стартъпа през 2017 г., който включваше 1 милиард долара в брой, а Argo пое европейския блок за самоуправление на автомобили на VW, оценен на 1,6 милиарда долара, както и повече от 200 служители. VW също се съгласи да закупи 500 милиона долара акции на Argo от Ford за тригодишен период. Сделката за пръв път беше обявена през юли миналата година.

Тази новина не само затвърждава добре капитализираната ни позиция, но ни отличава като единствената компания за самоуправляваща се технологична платформа с партньорства и търговски споразумения за разположение в САЩ и Европа“, изпълнителният директор на Argo Брайън Салески и Рейнхард Стол, вицепрезидент на Argo Мюнхен, пише в Medium.com.

Тагове: , , , , , ,