26 април, 2024

Стрийминг услугите решиха да намалят качеството си проактивно, за да гарантират, че инфраструктурата няма да се срине. В този контекст YouTube спомена, че ще определи 480p като качество по подразбиране за своите видеоклипове, като същевременно дава на потребителите избор да преминат към по-високи разделителни способности. YouTube за Android е ограничил максималното си качество на видео до 480p в някои части на Индия, заради пренатоварванията.

Изглежда тези ограничения се развиват в регионален мащаб, като повечето доклади са съсредоточени в Мумбай и Делхи, докато градове като Бангалор и районите на Гуджарат, засега изглежда, че не са освободени от тези ограничения (макар че те могат да получат същите ограничения в следващите часове и дни). Ограниченията са налице, независимо от интернет връзката и нейното качество, така че няма значение дали сте на мобилни данни 4G LTE или на WiFi, съобщиха от XDA Developers.

Междувременно, видеоклиповете в YouTube на работния плот изглежда не са засегнати, дори започват с прилично високи 1080p по подразбиране в същата мрежа. Но промените също са сменени и в значката за HD, като 720p вече не се смята за висока резолюция, според YouTube. Това ще промени начините, по които се представят някои продукти на Apple и въобще разбирането за писане на приложения с видео.

Материала проведе Атанас Нейчев

 

 

Тагове: , , , , , , ,