26 април, 2024

Насъбра се доста време в което офисите стоят запустели, заключени и тихи. Повечето хора работят от вкъщи без да се чува разговор между колеги, звук от принтер, кафемашина и прелистване на документи. За толкова време би трябвало вече всички да са свикнали да работят от вкъщи, но в случай, че все пак още е трудно постижимо, можем да предложим три варианта, които малко или много да ви прехвърлят в офисната обстановка. Това са три уебсайта, предлагащи всякакви офисни шумове, които може да си пуснете, докато тече работният ви ден.

Първото предложение е с красноречивото име I miss the office. В него, освен атмосферния офис шум, може да чуете как регулярно някой си налива вода, натиска клавишите на клавиатура и дори играе тенис на маса. Шумът се засилва в зависимост от броят на “колегите”, които сте избрали, като максималният е 10.

Второто предложение е The Sound of Colleagues, където можете да намерите сходни звуци, само че тук има и някои допълнения, които липсват в I miss the office. Например – отвореният прозорец от който се чуват преминаващи коли и от време на време клаксони. В офиса има и куче, което от време на време се обажда. Също така – машина за кафе и може би най-доброто въведение от всички – “rain on window”. Създава се уют в  работата, докато навън вали. Но имайте предвид, че ако усилите този конкретен шум, може да ви подейства отпускащо и леко приспивно, така че, трябва да се внимава с него.

Третото предложение е MyNoise.net, в което офис звуците са по-спокойни и не толкова активни, колкото от предходните предложения. Тук звуковата палитра е допълнена с климатик, часовник и “колега”, който отчетливо пише през цялото време върху хартия.

За да създадете правилната за вас обстановка, съветваме да тествате и трите уебсайта, като може да имате предвид, че нивата на звуците се регулират по ваше желание и може да акцентирате на тези, които ви допадат повече или се доближават до вашето реално офис преживяване.

Тагове: , , ,
Author