26 април, 2024

Разработчиците на Facebook изготвят среда на Visual Studio Code по подразбиране и си сътрудничат с Microsoft, за да помогнат за подобряване на разширенията им за отдалечено разработване в опит да се даде възможност на инженерите да достигнат мащаб.

Докато инженерите във Facebook имат Visual Studio Code инсталиран локално на лаптопи, повечето разработки се правят директно на индивидуално запазени сървъри за разработка, които са в центровете ни за данни”, споделя Джоел Марси от Facebook. Възможността за достъп до код на тези сървъри по безпроблемен и ефективен начин е от решаващо значение за производителността.

Както екипът на Microsoft Visual Studio Code заяви, че за пръв път пуснаха дистанционните разширения, отдалечената разработка е нововъзникваща тенденция. Въпреки че случаите на използване могат да бъдат по-напреднали за повечето екипи за разработка, всеки разработчик може да спечели от дистанционното разработване:

  • Работете с по-голям, по-бърз или по-специализиран хардуер от наличния на вашата локална машина
  • Създавайте персонализирани, специализирани среди за специфичните зависимости на всеки проект, без да се притеснявате от грешки, поради смесени или конфликтни конфигурации
  • Подкрепете гъвкавостта да бъдете в състояние бързо да превключвате между множество работещи среди за развитие, без да повлиявате на местните ресурси или работата на инструмента

За да помогнат на Microsoft да подобри предлагането на своите продукти, Facebook предоставихa опит и експертиза, подпомагащи на дистанционна разработка на Nuclide. 

Тагове: , , , ,
Author