26 април, 2024

На 10 и 11 май в Технически университет – София се проведоха Дни на Роботиката ’19.

Първия ден от събитието бе посветен на лекционната част, на която присъстващите научиха повече за постиженията на страната ни в сферата на роботиката, последните технологии в разработка на роботи и тяхното приложение, както и ползите от AI, 3D принтиране и Machine Learning. В ролята на лектори влязоха Кристиян Михайлов от PARA, Николай Ангелов и Галин Христов от Ocado Technology, Мартин Царев от Zuhlke, Петър Николов, Ана Антонова и Камелия Косекова от Data Science Society, Николай Кривошиев от Mitsubishi Electric, Ивелин Стоянов и Павел Геневски.

Още по-вълнуваща бе втората част от събитието, която се проведе на 11 май, на която посетителите имаха възможност да бъдат участници в състезания с роботи. Всеки от разработчиците представи уменията на своето творение  в четири категории – “Следене на Линия”, “Мини Сумо”, “Лабиринт” и Свободен Стил. Проведоха се и Работилници по запояване и 3D принтиране, както и обучения по програмиране на индустриална роботска ръка и пилотиране на дрон.

 

Дни на Роботиката ‘19 напълни фоайето на блок 12 в ТУ с ентусиасти, които желаят да научат и видят последните иновации в сферата на роботиката. На финала на събитието бяха отличени и най-запомнящите се участници с награди, предоставени от Melexis и специална награда от Bosch Software Innovations Bulgaria. Благодарим на Клуба по роботика за поканата за събитието!

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,