27 април, 2024

МенторМейт продължава да се разраства в глобален план, като стъпва в Латинска Америка с придобиването на парагвайската компания за специализиран софтуер Software Natura, с която си партнира вече повече от година.

“Съвместната ни работа със Software Natura ни показа колко отдадени са те на стремежа да предлагат софтуерни услуги в глобален мащаб, и точно това ни доведе до идеята да ги включим в нашата организация,” казва Craig Knighton, COO в МенторМейт.

Офисът на парагвайската компания в столицата Асунсион ще бъде главният технологичен център на МенторМейт в Латинска Америка. С това глобалните офиси на МенторМейт стават осем.

Стефан Цанев, Vice President, Operations, коментира разширяването на компанията: “Ключът към всяко успешно партньорство са хората. През последната година си сътрудничихме активно с нашите нови колеги от Парагвай и с радост открихме, че тяхната култура, работна етика и инженерни умения до голяма степен съвпадат с нашите. Ние в МенторМейт имаме колеги по цял свят и е изключително вълнуващо, че правим тази следваща крачка и ще имаме присъствие на нов континент.”

Software Natura е създадена през 2014 г. от Sebastian Ortiz-Chamorro и в нея работят 100 специалисти в сферата на софтуерната разработка, дизайна и cloud услугите. Експертизата на компанията в сферата на уеб технологиите и данните от своя страна ще даде допълнителен тласък на Java, LAMP & Front-Еnd и Data екипите на МенторМейт.

“Не спираме да се разрастваме и да добавяме нови региони, а нуждите на клиентите ни продължават да бъдат с най-висок приоритет за нас,” коментира Björn Stansvik, Founder & CEO в МенторМейт. “Присъствието ни в Латинска Америка ни позволява от една страна, да разширим работния си ден и от друга, да обслужим по-добре клиенти в Тихоокеанската часова зона.” 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager