27 април, 2024

Нийл Мохан публикува първото си отворено писмо като нов шеф на YouTube, след като главният изпълнителен директор Сюзън Войчицки се оттегли от поста миналия месец, съобщава Variety.

Мохан, който преди това беше главен продуктов директор на видео платформата, описа подробно новите функции и инструменти, които ще се появят през 2023 г. и след това. А в писмото той споделя, че на първо място винаги ще бъдат творците и артистите. Войчицки пък ще продължи да работи като съветник на Google и Alphabet.

При очертаването на приоритетите на YouTube за 2023 г., Мохан заяви, че платформата “предоставя повече възможности на създателите извън рекламите, като разширява бизнеса с абонаменти, инвестира в пазаруването и непрекъснато подобрява предложенията ни за платени цифрови стоки”. Той споделя още, че през изминалата година “стотици хиляди” канали на YouTube са направили пари от платформата за първи път.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IONeil Mohan with Detailed Statement on YouTube’s New Features and Tools

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR