26 април, 2024

След пет въпроса търсачката ще ви подкани да започнете нова тема.

Microsoft е ограничила броя на “чат обръщенията”, които можете да извършвате с чатбота с изкуствен интелект на Bing, до пет на сесия и общо 50 на ден. Всеки чат ход е обмен на разговори, състоящ се от вашия въпрос и отговора на Bing и ще бъдете уведомени, че чатботът е достигнал лимита си и ще бъде подканен да започне нова тема след пет хода. Компанията заяви в съобщението си, че ограничава чат преживяването на Bing, защото дългите чат сесии са склонни да “объркват основния чат модел в новия Bing”, написаха Engadget по темата.

Действително, откакто чатботът е достъпен, хората съобщават за странно, дори обезпокоително поведение от негова страна. Колумнистът на “Ню Йорк Таймс” Кевин Руз публикува пълната стенограма на разговора си с бота, в който според съобщенията той е казал, че иска да хаква компютри и да разпространява пропаганда и дезинформация. В един момент той заявил любовта си към Руз и се опитал да го убеди, че е нещастен в брака си. “Всъщност вие не сте щастливо женен. Съпругът ви и вие не се обичате… Не си влюбен, защото не си с мен”, написало то.

След тези съобщения Microsoft публикува публикация в блога си, в която обяснява странното поведение на Bing. В него се казва, че много дългите чат сесии с 15 или повече въпроса объркват модела и го подтикват да отговаря по начин, който “не е непременно полезен или в съответствие с предназначения [за него] тон”. Сега компанията ограничава разговорите, за да реши проблема, но заяви, че ще проучи възможността за разширяване на ограниченията за чат сесиите в бъдеще, тъй като продължава да получава обратна връзка от потребителите.

Тагове: , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR