26 април, 2024

Блокчейн технологиите навлизат сериозно в България, а EOS набира популярност. Димитър Джуренов е организаторът на събитията около общността EOS Bulgaria. Той представи юзър групата и бъдещите им проекти.

Разкажи ни за общността? Какви хора обединява, на какви позиции?

EOS Bulgaria е част от Infinite X Labs, но оперира като собствено звено и бранд. Представлява общност, чиято основна мисия е да помогне както за развитието на EOS общността в България и Югоизточна Европа, така и да създаде стабилна екосистемата, свързвайки бизнеси, предприемачи, инвеститори и дивелъпъри, разработващи върху EOSIO.

От компании или фрийлансъри се състои EOS Bulgaria?

EOS Bulgaria се състои основно от партньорства. Важни единици за изграждането на стабилна и здрава екосистемата, която да бъде основа за всички текущи и бъдещи проекти, разработващи се върху EOSIO.

Част ли сте от международна общност за тези технологии или се определяте като самостоятелно звено?

EOS Bulgaria е част от глобалното семейство на EOS. Независимо, че оперираме като самостоятелно звено и бранд сме в постоянна връзка с останалите Block Producers и EOS communities по света. Помагаме си едни на други и работим заедно, независимо от това, че идваме от различни страни и култури, или говорим различни езици.

Как се разраснахте и какъв брой сте днес?  Какво е съотношението мъже:жени?

Тепърва започваме да се разрастваме. Не водим статистики, тъй като за нас са важни стойността, която даваме на другите и качеството, а не количеството. Радваме се да видим, че само няколко седмици след официалното откриване има огромен интерес, както от България, така и от чужбина.

Колко често се събирате? Къде?

Правим събития в началото на всеки месец. Последните 3 бяха в Puzl Coworking, но съветваме да ни последвате във Facebook, където ще намерите повече информация за всяко предстоящо или минало събитие.

Смяташ ли, че българите са свикнали с наличието на такива групи? Имат ли интерес към тях? Срещаш ли скептици относно EOS технологията?

Имаме голямо крипто общество в България и не малко групи, посветени по един или друг начин на блокчейн технологията. Дали са свикнали е трудно да се каже, защото хората, които са част от тези групи или ходещи на подобни ивенти са почти едни и същи, което говори все още за една затворена система. Въпреки това виждаме все по-голям интерес, който ще продължи с развитието на технологията.

EOS се сблъсква с доста скептицизъм и това е нормално. Технологията е доста по-комплексна и различна от всичко видяно до сега. Непознаването на това как работи технологията в комбинация със статиите, целящи да предизвикат FUD*, допълнително стресира хората, но всичко това ще продължи до определено време.

*Fear, Uncertainty, and Doubt, usually evoked intentionally in order to put a competitor at a disadvantage.

В технологичен план развива ли се EOS в България?

Въпреки бързото развитие на технологията до преди септември 2018, когато стартирахме нашите ивенти, изцяло посветени на EOS, технологията нямаше никакво развитие в България.

Вече започва да се забелязва все по-голям интерес към EOS, а ние продължаваме да бъдем още по-отдадени на развитието на технологията в България.

Как се поддържа съществуването на тази юзър група? Кой я финансира? Има ли членски внос?

Оперира със собствен капитал и не приема членски внос. Вярваме че, за да се изгради стабилна екосистема и общност на първо и най-важно място стои това да си помагаме и да разчитаме едни на други.

Как желаещите могат да се включат във вашата юзър група?

Всеки може да бъде част.За да не изпуснете някои от следващите ни ивенти ни последвайте във Facebook, където постоянно качваме ъпдейти за предстоящи събития. Организираме събития в началото на всеки месец, които са отворени и безплатни за всички. Може да се присъедините и към официалната ни телеграм група тук.

Ако искате да присъедините към екосистемата на EOS Bulgaria ни пишите на [email protected] за повече информация.

Тагове: , , , , , , ,