26 април, 2024

Диагностицирането и лечението на сложни здравословни състояния винаги е затруднявало здравните специалисти. В отговор на това сме в ерата на персонализираната или прецизната медицина – подход, който се стреми да адаптира стратегиите за превенция и лечение към уникалните характеристики на човека, като например неговата генетика, съпътстващи заболявания и околна среда, пише tech.eu.

Технологиите играят решаваща роля в развитието на персонализираната медицина, а стартиращите компании в областта на биомедицината и здравеопазването са в челните редици на иновациите и ще променят бъдещето на медицината.

Универсалният подход често е неефективен в здравеопазването. Персонализираната медицина има за цел да осигури по-индивидуален подход. Именно и поради това редица стартъпи разработват здравни технологии, които се съобразяват с уникалните генетични, биологични и екологични фактори на пациентите.

Кои са стартъпите, които разработват персонализиран подход към диагностицирането и лечението на сложни здравословни състояния можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOGood News: Startups Develop Approach to Treating Complex Health Conditions

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR