27 април, 2024

Чатботовете и инструментите с изкуствен интелект като ChatGPT, които могат за кратко време да създават все по-сложно писмено съдържание, вече се използват за изпълнение на различни дейности – от писане на задачи в училище до генериране на правни документи и дори създаване на закони, пише cbs news.

Въпроси без отговор…

Технологични иновации като тези обаче оставят много въпросителни. Ще бъдат ли заменени хората и изкуственият интелект ще поеме ли техните роли? Появата на изцяло нови дейности ще донесе ли потенциални възможности за заетост?

Дигитализацията и новото време – Къде е мястото на хората?

Динамичното развитие в технологичния свят ни приветства да се потопим в една нова, напълно различна и непозната за повечето ера – дигиталната. Но въпреки че това ще донесе много перспективи, навярно всеки един от нас си задава въпроса къде ще е мястото на хората сред стотиците иновации в новото време и ще замени ли изкуственият интелект нуждата от човешкия такъв?

Кои професии ще бъдат заменени от чатботове като ChatGPT можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOWill these professions be replaced by chatbots like ChatGPT?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR