15 май, 2024

Американските регулатори за безопасност задължиха Tesla да изтегли близо 363 000 автомобила със своята система “Пълно самоуправление”, тъй като тя може да допуска грешки на кръстовища и не винаги да спазва ограниченията на скоростта.

Изтеглянето, което е част от по-голямо разследване на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата относно системите за автоматично шофиране на Tesla, е най-сериозното действие, предприето досега срещу производителя на електромобили.

“Софтуерът FSD beta, който позволява на превозното средство да превишава ограниченията на скоростта или да преминава през кръстовища по незаконен или непредвидим начин, увеличава риска от катастрофа”, се посочва в документите на агенцията.

То засяга общо 362 758 автомобила. Според съобщението те включват “някои автомобили Model S, Model X, Model 3, 2017-2023 г. и Model Y, 2020-2023 г., оборудвани със софтуер Full Self-Driving Beta (FSD Beta) или в процес на инсталиране”, съобщава Engadget.

Подобни решения повдигат въпроси около твърденията на главния изпълнителен директор Илон Мъск, че може да докаже на регулаторните органи, че автомобилите, оборудвани с “пълно самоуправление”, са по-безопасни от хората и че на хората почти никога не им се налага да докосват контролните уреди.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO Force Tesla to Recall 363,000 Cars. The reason – Risk of Crashes

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR