30 април, 2024

Сам Aлтман се завръща като главен изпълнителен директор на OpenAI, съобщи NBS News.

Компанията съобщи, че Алтман и бордът са постигнали споразумение той да се върне като главен изпълнителен директор с нов борд, който да замени този, който го отстрани в петък.

Очаква се завръщането на Сам Алтман да потуши напрежението в компанията, тъй като, както вече ви информирахме над 700 служители на OpenAI се обявиха срещу отстраняването на главният изпълнителен директор и предупредиха, че ще напуснат, ако той не бъде върнат.

Корпоративната сага с уволняването на Сам Алтман е една от най-наблюдаваните и коментирани в историята на технологиите.

OpenAI съобщи в пост в X, че новият управителен съвет ще бъде съставен от трима първоначални членове: бившият съизпълнителен директор на Salesforce Брет Тейлър, бившият съветник на Белия дом и президент на Харвардския университет Лари Съмърс и Адам Д’Анджело, главен изпълнителен директор на уебсайта Quora и бивш служител на Facebook. “Колаборираме си, за да уточним подробностите. Много ви благодарим за търпението, което проявихте по време на този процес”, заяви компанията.

Членовете на борда на директорите никога не са давали конкретни подробности за решението си да отстранят Алтман от поста главен изпълнителен директор, освен изявлението си от петък и в което споделят, че Сам не е бил “последователно откровен в комуникацията” с тях и в резултат на това са “загубили доверие” в начина му на ръководство.

Какво ще се случи занапред и какво сподели Сам Алтман за неговото исторически завръщане разберете на DevStyleR.ioA Twist in the Corporate Saga: Sam Altman Returns to Head OpenAI

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Еминем Изненада Фенове, Влиза във Fortnite
2. 90% от Британците Не Знаят Как Компаниите Използват Личните им Данни
3. Студенти от ТУ-София Класираха България на Челно Място в Robotex International 23

Тагове: , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR