27 април, 2024

Неотдавнашно проучване на технологични експерти разкрива, че почти девет от десет британци или 88 % от тях са загрижени за това как компаниите управляват личните им данни, съобщава MarketingTech. Въпреки това девет от десет или 90% признават, че не разбират напълно какво всъщност правят компаниите с техните данни. Тази липса на яснота създава потенциални рискове за потребителите, тъй като те не са наясно с пълния обхват на дейностите, свързани с личните им данни.

В Обединеното кралство почти девет от десет (87 %) потребители пазаруват онлайн. Въпреки това девет от десет (89 %) потребители в Интернет пропускат да прочетат политиките за поверителност на всички онлайн услуги или приложения, които използват.

Малко над една трета (35 %) признават, че “понякога” четат политиките за поверителност, а малко по-малко от една трета (32 %) казват, че ги четат само в редки случаи. Повече от един на всеки шест британци (17 %) признава, че никога не е чел политиките за поверителност на онлайн услугите или приложенията, които използва.

Повече интересни данни можете да прочетете на DevStyleR.io90% of Brits Don’t Know How Companies Use Their Data

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Студенти от ТУ-София Класираха България на Челно Място в Robotex International 23
2. Neo4j и AWS С Ново Партньорство, Целта е Намаляване на Халюцинациите на ИИ
3. Sony Обяви Ремастър на The Last of Us Part II за PS5

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR