27 април, 2024

За втора поредна година клуба по Роботика към ТУ-София взе участие в най-престижното международно състезание по роботика – Robotex International 2023, което се организира от Техническия университет в Талин, Естония. Състезанието тази година се проведе на 17 и 18 ноември 2023 в Унибет Арена една от най-големите арени в Естония. В оспорваната надпревара взеха участие над 850 отбора от 26 държави, както и повече от 7000 посетители в рамките на състезателните дни.

“Тазгодишното участие на клуба по Роботика към ТУ-София беше на изключително високо ниво, а постигнатите резултати бяха резултат от положените усилия, знания и време. Всички разработки, с които участвахме бяха напълно авторски и представиха България на изключително високо ниво!” – споделя Денис Исметов (Председател на клуба по Роботика към ТУ-София), който придружаваше двата екипа на клуба по Роботика към ТУ-София.

Технически университет – София взе участие с два отбора в състезателни категории “Следене на линия” и “Мини сумо”. В състезателната категория “МИНИ СУМО” отборът на ТУ-София постигна изключително висок резултат, тъй като беше част от ФИНАЛИТЕ на състезанието, а в световната класация класира България на 8 място от 26 страни. Екипът в тази категория беше в състав – Александър Колчев (3-ти курс студент във ФЕТТ) и Десислав Иванов (2-ти курс студент във ФКСТ).

Изключително на високо ниво беше и представянето на втория екип в състезателната категория “СЛЕДЕНЕ НА ЛИНИЯ”, които се класираха на 18-та позиция от над 45 робота. Екипът, който участва в тази категория беше съставен от Мирослав Николов (3-ти курс студент във ФКСТ), Александра Стефанова (2-ти курс студент във ФаГИОПМ) и Теодора Савчева (2-ти курс студент във ФИТ).

“Благодарим изключително много на Технически университет – София и местния бизнес, без които нямаше да можем да продължаваме да се развиваме и надграждаме”, изразиха своята благодарност студентите.

 

Екипът на DevStyleR поздравява младите таланти за отличните резултати и им пожелава още безброй покорени върхове в технологичният свят!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR