30 април, 2024

Хаосът в OpenAI ескалира още повече, тъй като по-голямата част от служителите на компанията изразиха намерението си да подадат оставка, ако управителният съвет не се оттегли и не върне на работа бившия главен изпълнителен директор Сам Алтман и бившия президент Грег Брокман. Според докладите на Wired и Kara Swisher около 500 служители, включително няколко изпълнителни директори, в OpenAI са подписали писмото.

Според последни данни на Bloomberg над 700 служители са готови да напуснат, ако уволнените Сам Алтман и Грег Брокман не бъдат върнати на своите позиции в компанията.

Главният технически директор Мира Мурати, която за кратко пое ръководната роля през уикенда, подчерта на X, че “OpenAI е нищо без своите хора”.

Твърди се, че през уикенда Алтман и Брокман са участвали в ключови дискусии с борда на OpenAI в опит да си върнат позициите. Тези разговори обаче не са довели до благоприятен резултат за бившите главен изпълнителен директор и председател. Късно в неделя вечерта стана ясно, че бордът е избрал да назначи бившия главен изпълнителен директор на Twitch Емет Шиър за временен главен изпълнителен директор на OpenAI, разработчик на вирусния чатбот с изкуствен интелект ChatGPT.

Повече подробности около новината можете да прочетете на DevStyleR.ioChaos at OpenAI, Hundreds of Employees Will Leave if Fired Sam Altman Is Not Returned

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Microsoft Предостави Отворен Код за Terminal Chat
2. Успех за Българската Екосистема, Българо-Американската LucidLink Набра 75 Млн. Долара
3. Уволненият Главен Изпълнителен Директор на OpenAI Сам Алтман се Присъединява към Microsoft

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR