28 април, 2024

Сам Алтман, който беше отстранен от поста главен изпълнителен директор на OpenAI, ще се присъедини към Microsoft, за да ръководи нов екип, фокусиран върху изкуствения интелект, съобщи технологичният гигант.

Главният изпълнителен директор и председател на Microsoft Сатя Надела заяви днес, че Алтман, съоснователят на OpenAI Грег Брокман и други бивши служители на OpenAI ще ръководят “нов екип за напреднали изследвания в областта на изкуствения интелект” в компанията.

Сатя Надела заяви още, че Microsoft очаква с нетърпение да работи с новия ръководен екип на OpenAI, включително с временния главен изпълнителен директор Емет Шиър. Компанията остава ангажирана с партньорството си със стартъпа за изкуствен интелект, в който според съобщенията е инвестирала 13 млрд. Долара.

Какво споделя още главният изпълнителен директор на Microsoft за присъединяването на Сам Алтман към екипа на компанията и стратегия ли е това разберете на DevStyleR.ioFired OpenAI CEO Sam Altman Joins Microsoft

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Бордът на Директорите на OpenAI Отстрани Главния Изпълнителен Директор
2. Компютърни Науки: Изборът за Кариера, който ще ви Направи Богати
3. ИТ Пазарът е Конкурентен, Всяка Компания Иска да Предложи Нещо Отличително

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR