28 април, 2024

Българо-американската компания LucidLink, която е пионер в осигуряването на незабавен достъп до данни и сътрудничество в реално време за най-иновативните компании в света, обяви днес, че е набрала 75 млн. долара финансиране от серия С. Сред фондовете в инвестиционния рунд са Brighton Park Capital, Headline, Baseline Ventures и Adobe Ventures.

“Досегашните решения за съвместна работа и съхранение не са проектирани за тази нова реалност на хибридно работно място и LucidLink се превръща в решение за компаниите, които искат да осигурят бъдещето на своя бизнес. Клиентите ни постигат 5 пъти по-висока производителност на невъзможни преди това работни процеси и ние сме развълнувани да видим как те продължават да разкриват нови възможности, докато помагаме да се ускори бъдещето на съвместната работа”, заяви Питър Томпсън, главен изпълнителен директор и съосновател на LucidLink.

Сред клиентите са Adobe, A&E Networks, Whirlpool, Shopify, Buzzfeed и Spotify, както и холивудски студия, големи телевизионни оператори, марки, агенции за дигитална реклама, архитектурни фирми и компании за игри.

“С тази инвестиция от серия С LucidLink ще ускори най-амбициозните си продуктови актуализации в историята на компанията, за да разшири лидерската си позиция в областта на технологиите, да предостави нови възможности за използване от клиентите и да създаде по-персонализирани продуктови изживявания, които позволяват на творческите специалисти да работят по-ефективно и ефикасно”, каза Георги Дочев, главен технически директор и съосновател на LucidLink.

Не пропускайте подробности около новината на DevStyleR.ioSuccess for Bulgarian Ecosystem, LucidLink Raises $75 Million. Series C funding

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Пазарът на Кадри не е Локален Вече, не е Варна или София или България, а е Глобален
2. Уволненият Главен Изпълнителен Директор на OpenAI Сам Алтман се Присъединява към Microsoft
3. Тихомир Томов: Вече не сме Евтина Дестинация, а сме Качествена Дестинация

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR