27 април, 2024

“Офисът на компанията във Варна има интересна история. Всъщност ни беше трудно да открием достатъчно голям и подходящ офис във Варна. Така че това, което компанията направи, беше да купи търговски център, който се намира на булевард “Сливница”. Наложи се изцяло да преустроим търговския център в офис, за да имаме достатъчно място да се развиваме”, споделя Алеш Баранек, Domain Manager в KBC Global Services Bulgaria в епизода за Варна.

Той споделя и за тенденцията за завръщането на хората от чужбина в родните им градове, които се прибират с натрупани знания и опит. “Много интересна тенденция, която ме изненада е, че когато дойдох тук за първите няколко седмици във Варна, видях, че хората си идват от чужбина, идват си с опита, който са натрупали. Това са хора със знания, с опит в областта на информационните технологии, подтикнати от ситуацията с Covid-19 да се върнат у дома при семейството си”.

За Алеш периодът на Covid-19 е превратният момент, който променя пазара на кадри, превръщайки го в глобален. “Последните две години са белязани от Covid-19, който така да се каже промени “правилата на играта”. Пазарът на кадри не е локален вече, не е Варна или София или България, а е глобален”.

The B(i)G TECH е уникален проект за България, посветен на ИТ индустрията.

Може да гледате първия епизод от The B(i)G TECH тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR