27 април, 2024

Над 250 заявки са получени само за няколко дни за участие във второто издание на безплатния „тренировъчен лагер“ за начинаещи ИТ специалисти RISE Bootcamp от организаторите – Немечек България.

Запиши се за Уебинара ни на Тема: “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии” ТУК

След като се регистрират кандидатите ще могат да се включат в три онлайн лекции, като след всяка от тях те ще трябва да изпълнят поставени от менторите задачи. Кандидатите, които се представят най-добре ще бъдат поканени на кратко интервю, а тези от тях, които успешно преминат и през тази фаза ще спечелят своето място в тримесечния RISE Bootcamp.

„Радваме се, че след успеха на първото издание на тренировъчния лагер, тази година има още по-голям интерес и кандидати с кураж и воля. Това е едно от най-интензивните обучения за „ИТ новобранци“ у нас, което неслучайно често е наричано TOP GUN” коментира Теодора Борисова, мениджър Наемане на таланти в Немечек България.

Тя допълва още, че през през изминалата година за тренировъчния лагер е имало 400 кандидати, като само 19 от тях, които определя като “най-упорити”, са останали на финала – първият успешно завършил випуск на RISE Bootcamp. “Всички те продължиха професионалното си развитие в Немечек България. Същата възможност ще получат и най-добре представилите се във второто издание”, споделя още Теодора.

Записването за RISE Bootcamp е отворено до 18 февруари.

Обучителните инициативи на Немечек България

Обучителните инициативи на Немечек България са насочени традиционно както към студенти, ученици и начинаещи ИТ специалисти в рамките на Junior програмите, така и към развитието на потенциала и споделяне на знания между опитни професионалисти.

„В условия на предизвикателна икономическа среда, продължаваме да инвестираме в обучението и повишаването на експертизата на нашите служители, включително в актуални направления като DevOps, DevSecOps, Machine Learning и AI”, коментира Мехрибад Моллова, мениджър Employee Experience.

Ключов през тази година се очаква да бъде и новосъздаденият в компанията DevOps Hub, в който вече се обучават, развиват и работят по конкретни проекти специалисти в новото актуално направление на ИТ индустрията.

DevOps културата

Развитието на DevOps култура в компанията помага специалистите да бъдат “на една страница” на всяка стъпка от процеса – от интеграция, тестване и пускане на пазара до инфраструктурен мениджмънт.

„От самото начало нашият DevOps Hub предизвика значителен интерес както на специалисти отвън, така и на колеги в компанията, които виждат директните ползи и възможностите за оптимизация в работния процес”, обяснява Теодора Борисова.

Теодора споделя още, че новото DevOps звено вече работи активно по проекти за дългогодишни партньори на компанията, като световните лидери Ricoh и DocuWare.

През тази година Немечек България планира технически обучения в областта на Cloud, DevSecOps, AI & Machine Learning, както и да инвестира в инициативата DevBites – серия отворени събития за обмяна на опит между експерти и дискутиране на горещи технологични теми в ИТ общността у нас.

ГАЛЕРИЯ

 


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. В Програмния Код Има Изкуство, Винаги Търся Красотата
2. Подарък за Свети Валентин в Последния Момент? Топ 3 Страхотни Идеи
3. Математиката и Информационните Технологии са Все По-Търсени от Учениците

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR