27 април, 2024

Засега няма да се съкращават повече работни места в Amazon Prime, заяви главният изпълнителен директор на Prime Джамил Гани пред ANP. През миналия месец и миналата година Amazon съкрати стотици работни места в стрийминг услугите Prime Video и Twitch, наред с други.

Запиши се за Уебинара ни на Тема: „Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии“ ТУК

“Нямам планове да променям екипа на Prime”, заяви Джамил Гани по време на посещението си в Нидерландия за вътрешна конференция.

Amazon съкрати стотици работни места в Prime Video миналия месец, като обясни, че предприема тези мерки, за да намали разходите си. В Twitch бяха съкратени 35% от работните места, което е около 500 служители.

Поддържането на стрийминг платформата струва скъпо, а Twitch все още не печели достатъчно.

Миналата година компанията претърпя все големи съкращения – 18 000 работни места през януари и още 9 000 през март.

“Всички членове на екипа по света ни оказаха изключителна подкрепа и много хора от екипа на Prime се върнаха в Amazon на други позиции. Екипът, включително и аз самият, получихме огромна подкрепа”, добави той.

Той допълва още, че компанията приема трудно съкращението на служителите и това е последното нещо, до което иска да прибягва, но понякога обстоятелствата не позволяват друг избор.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.io – CEO’s Amazon Prime: “I Have no Plans to Adjust the Prime Team”


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкастa на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Огромен Интерес от Желаещи за Тренировъчния Лагер RISE Bootcamp
2. Подарък за Свети Валентин в Последния Момент? Топ 3 Страхотни Идеи
3. В Програмния Код Има Изкуство, Винаги Търся Красотата

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR