27 април, 2024

България се слави с прекрасни водоизточници и високо качество на питейната вода, но в редица населени места инфраструктурата, по която този безценен ресурс достига до жителите, е изключително остаряла. А това, предвид огромното значение на този фактор за здравето на населението, се превръща във все по-голям проблем. Старите и некачествени ВиК тръби крият редица рискове и на все повече места се налага нуждата от изграждане на нова инфраструктура.

„Надеждното и здравословно водоснабдяване е от решаващо значение както за хората, така и за екосистемите. Използването на качествени елементи за питейно водоснабдяване играе ключова роля за осигуряване на качеството и устойчивостта на този жизненоважен ресурс“ – коментира екипът на Антомекс-В, вносител на елементи за извънсградно питейно водоснабдяване.

Създадена през далечната 1998 г., компанията има дългогодишен опит в сектора и днес е вносител на широка гама водопроводни продукти.

„Проектите за подмяна на ВиК инфраструктура ще стават все по-важни в бъдеще, а за всеки изпълнител е от ключово значение да избере правилните консумативи за своя проект. Това ни позиционира много добре като компания, която е на този пазар от 25 години и предлага множество иновативни продукти“ – добавят още от Антомекс-В.

От дружеството изброяват и най-важните фактори, на които всеки изпълнител трябва да обърне внимание при избора на водопроводни продукти.

1. Функционалност

Лошо функциониращи елементи могат да причинят значителни проблеми, ако не са инсталирани оптимално. От своя страна качествените продукти минимизират разходите, свързани с многократни ремонти във времето поради чести повреди.

2. Дълголетие

Качествените водопроводни консумативи са от съществено значение, тъй като така се гарантира по-дългият им живот. Това не само помага да се поддържа надеждността на конструкцията, а намалява и разходите, свързани с ремонти и поддръжка.

3. Безопасност

Когато става въпрос за строителната индустрия, качествените водопроводни доставки са от съществено значение за безопасността на проектите. Лошо направените тръби и приспособления могат да доведат до различни проблеми, като течове, запушвания и дефектни връзки наред с други.

4. Ефективност

Значението на избора на качествени водопроводни консумативи не може да бъде подценено, тъй като това оказва влияние върху ефективността на водопроводната система, енергийната ефективност, нивата на безопасност и комфорт.

5. Спестяване на разходи

Качествените ВиК консумативи могат да помогнат за спестяване на пари при изграждането на определена ВИК инфраструктура. Здравите тела и тръби помагат за защита срещу атмосферни влияния и износване с течение на времето, което увеличава продължителността на живота на водопроводната система.

6. Минимални изисквания за поддръжка

Тъй като отговорността за управлението на една структура се измества от строителите към ползвателите, изискванията за минимална поддръжка стават все по-важни. Дълготрайните водопроводни инсталации, изработени от качествени материали, дават спокойствие и са гаранция за дълголетие.

Изборът на качествени елементи за питейно водоснабдяване е ключово за поддържане на високите стандарти в този сектор, като изисква комбинация от съвременни технологии и устойчиви практики. А намирането на подходящия партньор ще гарантира надеждност, безопасност и устойчивост.

*Материалът е предоставен от ПР Агенция Кросроудс.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Десетото Юбилейно Издание Hack TUES X Стартира през Март
2. Мисия 100 000 Долара на Месец като Софтуерен Инженер – Пробвай с Reverse Engineering*?
3. Каменица АД Призната за Топ Работодател от Top Employers Institute

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR