28 април, 2024

Каменица АД получи признание от института „Top Employers”: сертификация за топ работодател в България и сертификация за топ работодател на Molson Coors в Европа, от която е част и Каменица.  По този начин компанията се присъединява към избрана сертифицирана група от 2295 компании в 122 държави от целия свят.

С двата сертификата компанията получава световно признание за практиките и политиките в областта на човешките ресурси и начина, по който служителите се обединяват от ценностите и амбицията ѝ да бъде Избор №1 за служителите, потребителите и клиентите.

“Изключително сме щастливи от факта, че за втора поредна година Каменица АД бе оценена подобаващо и сертифицирана като Топ работодател от престижната световна организация Top Employers Institute. Това е огромно признание за работата на екипите ни и начина, по който се грижим за привличането, развитието и благосъстоянието на служителите ни. Отличието ни дава увереност да продължаваме да работим усилено в тази посока и да надграждаме постигнатото до момента. Благодаря много на моя лидерски екип, на колегите от човешки ресурси, както и на всички ръководители на екипи в компанията. Поздравявам искрено и колегите от останалите 7 държави от Централна и Източна Европа, част от Molson Coors, които също се радват на своето постижение.”, коментира Владан Матич, Изпълнителен директор в “Каменица” АД.

Пътят към признанието

Процесът на кандидатстване за получаване на сертификат от Top Employers Institute продължава няколко месеца. Той включва събирането на изчерпателна информация за практиките на компанията, свързани с набирането на таланти, процеса на подбор, наемането на работа, въвеждането в работните процеси, развитието, повишаването на квалификацията, благосъстоянието и цялостната стратегия за преживяване на служителите в компанията.

В допълнение към предоставянето на изчерпателната информация и данни, за които е необходимо да се представят като доказателства конкретни инициативи, проекти и комуникационни активности, процесът преминава и през интервюта с представители на съответната компания с цел получаване на по-подробна информация по конкретни теми.

Инвестирането в служители – ключов аспект

Процесът изисква много усилия, време, енергия и целенасоченост, а сертификатът е голямо признание за инвестициите в хората (материални и нематериални). Някои от инициативите, с които компанията се гордее най-много, са свързани с програмите за благосъстояние на служителите, гъвкав работен график за длъжностите, за които това е възможно, еднаква тежест между постиженията и ценностите при годишните оценки, среда, в която всеки може да бъде изслушан (не на последно място), и над 10 000 човекочаса онлайн и присъствени обучения всяка година.

“Изключителните времена разкриват най-доброто у хората и организациите. И тази година станахме свидетели на това в нашата програма за сертифициране: изключително представяне на компаниите. Тези работодатели винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на своите хора. По този начин те колективно обогатяват света на труда. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишната група от водещи работодатели, ориентирани към хората: Топ работодателите на 2024”, споделя Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute.

Какво се крие зад големите отличия

За да получи двете отличия, Каменица премина през обширен и стриктен процес по оценяване и валидиране от Top Employers Institute. Програмата на Top Employers Institute сертифицира организации въз основа на участието и резултатите им в тяхното проучване за най-добри практики в областта на човешките ресурси. Това проучване обхваща шест области на човешките ресурси, състоящи се от 20 теми, включително стратегия за развитие на хората, работна среда, привличане на таланти, обучение, многообразие и приобщаване, благосъстояние и др.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. ТОП 3 Продукта от Ozone.bg, които да Подарите на Любим Човек
2. Apple със Специална Колекция “Black Unity” за Месеца на Черната История

3. Samsung Представи Серията S24, Александра Богданска Присъства на Събитието в Калифорния

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR