28 април, 2024

“Имам една мечта, че моите четири деца един ден ще живеят в нация, където няма да бъдат преценявани според цвета на кожата им, а според техния характер” – Мартин Лутър Кинг

Няколко седмици преди началото на месеца на “Черната история” Apple пусна нова колекцията “Black Unity Collection 2024″ в подкрепа организациите в САЩ, които защитават правата на чернокожите и които ги подкрепят безвъзмездно.

С Black Unity Collection 2024 технологичният гигант чества силата и устойчивостта на чернокожите. Black Unity е вдъхновена от невероятния дух и красота на чернокожата общност.

Черната история

На първи февруари започва Месеца на черната история, който почита големия принос на чернокожата общност в историята на САЩ. През месец февруари Америка чества постиженията на чернокожите мъже и жени.

Черната история носи със себе си много болка, несправедливост и жестокост. Години, в които чернокожите са били роби, унижавани и подлагани на неистов тормоз. Всички онези прекрасни мъже, жени и деца, които са били упреквани и сочени с пръст, само заради малкото количество или липсата на меланин…

Символите… 

Разцъфналите цветя и ярките цветове в колекцията на Apple представят панафриканизма и символизират поколенията, които работят заедно за справяне с несправедливостта и премахване на системните бариери.

На екрана на Apple Watch Unity Bloom ще видим красив флорален дизайн, който е символ на постоянния ангажимент към стремежа за един по-справедлив за чернокожите свят.
Изненадите не свършват до тук. Часовникът притежава функция, която се задейства при вдигане на китката – цветята започват да цъфтят и се изпълват с ярки нюанси.

Притежателите на iPhone и iPad могат да споделят своята съпричастност и подкрепа с новия тапет Unity Bloom за своя Lock Screen, който представя контур на цветя, които се изпълват с цвят, когато дисплеят е включен.

Отвъд видимото


Много традиции, безкраен талант, невероятно красиво изкуство, сила, дух, енергия… Не стигат думите, с които да опишем колко невероятно талантливи и красиви са чернокожите! А със своите талант и креативност, които Apple ни показа в новата колекция, доказа за пореден път защо е сред големите имена в Силициевата долина.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Samsung Представи Серията S24, Александра Богданска Присъства на Събитието в Калифорния
2. Google Променя Резултатите от Търсенето, Съобразява се Технологичните Правила на ЕС
3. Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR