29 април, 2024

Google ще промени резултатите от онлайн търсенето, за да даде повече предимство на сайтовете за сравнение, предава Reuters. В публикация в блога си Google ясно подчерта намеренията си да се съобрази с новите технологични правила на ЕС, които могат да засегнат приходите на някои компании.

Съгласно Закона за цифровите пазари на Европейския съюз (DMA), който компанията трябва да спазва до 7 март, Google е задължена да третира конкурентните услуги и продукти по същия начин, както своите собствени, когато ги класира в резултатите от търсенето.

“Ще въведем специални блокове, които включват група от връзки към сайтове за сравнение от цялата мрежа, както и преки пътища за заявки в горната част на страницата за търсене, за да помогнем на хората да прецизират търсенето си”, заяви Google в своя блог.

Конкурентните сайтове за сравнение са най-големите критици на политиката на Google в областта на търсенето. Преди няколко години компанията плати глоба от 2,42 млрд. евро за нарушаване на антитръстовите правила в ЕС.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioGoogle Changes Search Results, Complies with EU Technology Rules


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии
2. JFrog Представи Ново Партньорство между JFrog Artifactory и Amazon SageMaker
3. Как и Къде да Гледаме Шоуто на Xbox Developer_Direct 2024

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR