27 април, 2024

Десетото юбилейно издание Hack TUES X, организиран от ученици за ученици стартира през март тази година. Хакатонът ще се проведе от 13-ти до 16-ти март 2024 г. в Sofia Tech Park. Учениците от ТУ „Електронни системи“ към Технически университет – София, под менторството на Асоциацията на завършилите ТУЕС, организират това събитие отново в присъствен формат.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Запиши се на уебинара “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии” тук

През 2023 година Hack TUES намери своето място сред иновативните и обещаващи практики на ЮНЕСКО за “Техническо и професионално образование и обучение”. 


Хакатонът ще бъде откри с церемония 13.03.2024г., която ще се излъчи на живо в YouTube канала на училището.
По време на церемонията ще се проведе дискусия, където ще бъде разкрита основната тема и нейните подтеми за тазгодишното издание. В дискусията ще участват водещи специалисти в областта на програмирането и информационните технологии.

Очакват се 70 отбора, съставени от ученици от различни класове, които ще бъдат разпределени в отбори с индивидуални ментори – възпитаници на ТУЕС и/или част от екипа на водещи ИТ компании. Тази година за пръв път се очакват и 20 отбора, съставени от завършили ученици на ТУЕС към ТУ-София. Учениците и завършилите участници се състезават в различни категории.


Дните за разработка на проекти са 14-ти и 15-ти март, като състезанието ще завърши на 16.03.2024г. с церемония по награждаване. Форматът на състезанието включва полуфинали и финал, където подбрано жури от специалисти ще оценява проектите на нашите възпитаници и ще излъчи победителите.

Алфа спонсори са: Appolica, Bosch Engineering Center Sofia, codbex, DXC Technology Bulgaria, Eleven Ventures, LimeChain, SAP Labs България, Stenik, Telelink Business Services, Trading 212.

Бета спонсори на събитието са: Chaos, Devrix, Experian България, Haemimont, ITGix, Sirma, Stam Soft, Strypes Group, Telebid Pro, Tumba Solutions.

Гама спонсори са Accedia, Astea Solutions, GlobalFoundries Bulgaria, Nemtschek Bulgaria, Ocado Technology, Progress.

Партньори на хакатона са: A1, АЗТУЕС, Бони, Corporate Gifts, Domino’s Pizza, Мебели Рено, Smartcom, Sofia Tech Park.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Важни Промени за Потребителите на Meta от Страни Членки на ЕС
2. Мисия 100 000 Долара на Месец като Софтуерен Инженер – Пробвай с Reverse Engineering*?
3. Първият KitKat по Програмата за Увеличаване на Доходите на Фермерите e в Европа

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR