27 април, 2024

Очертава се една много добра година за играчите на Xbox

По време на шоуто Developer_Direct, за което по-рано ви съобщихме, излязоха подробности на пет нови ТОП заглавия, които ще бъдат пуснати в Xbox Series X|S, PC, Game Pass и/или cloud по-късно тази година. Подробности около тях ни разказва Джо Скребелс, главен редактор на Xbox Wire в блога на Microsoft.

Джо, който заедно с колеги от екипа е присъствал на шоуто споделя с читателите, че по време на изложението гостите са имали възможността да посетят студиата, създали игрите Indiana Jones and the Great Circle, Avowed, Senua’s Saga: Hellblade II и Ara: History Untold. Разработчиците на големите имена игри пък позволили на присъстващите да надникнат в работата на тяхното творчество.

ТОП игрите, които излизат тази година


Avowed – стартира през есента на 2024 г.



Директорът на играта Кари Пател споделя подробности около геймплея в предстоящата фентъзи екшън ролева игра на Obsidian – от динамичните битки, през обмислената реактивност, до “цветния, жив и странен” свят в “Живите земи”.

Това, което се разбира от него е, че Avowed продължава характерния за Obsidian стил на създаване на игри с дълбоки теми и избор на играча на преден план.

Стремежът на Avowed е да предложи избор и в битките. От геймплей директорът Гейб Парамо разбираме повече за оръжията в играта и тяхното разнообразие – от оръжия за бой в близък план, пистолети и лъкове за далечен бой до магически пръчки. Ще имате и възможността за смяна на екипировката.

От художествения директор Мат Хансен става ясно пък, че “Живите земи” са мистериозен остров, създаден от изключително разнообразни региони, които предлагат визуално разнообразни фонове и интригуващи условия за изследване. С тайните, скрити в регионите, ще се запознаете с пустини, зелени гори, вулкани и т.н.


Senua’s Saga: Hellblade II – стартира на 21 май



Присъстващите на Developer_Direct надникват зад кулисите на студиото на играта в Кеймбридж, за да разгледат по-подробно и Senua’s Saga: Hellblade II, и да се срещнат с част от екипа, както и да научат повече за работата по новото заглавие, което е в последните месеци на разработка.

Във видеото се говори повече за новото пътешествие на Сенуа, което я отвежда в Исландия – безмилостна страна, опустошена от митове и тирания. Видеото дава нов поглед към преживяванията на Сенуа за света, видян през очите ѝ като човек, който изпитва психоза. Жестоките битки на Сенуа, които води също са в полезрението на присъстващите.

Разбираме и подробности за това какво могат да очакват играчите от историята на играта и как пространственото аудио ще потопи играчите дълбоко в света на Hellblade.


Ara: History Untold – Launching Fall 2024



Ръководителите на Oxide Games дават изцяло нов поглед към играта, както и споделят и повече подробности около основните функции, които ще се появят в Ara: History Untold.

По време на шоуто зрителите са имали възможността да научат повече детайли около системата, с която е разработен играта, както и за уникалния подход към едновременните ходове и др.

Любопитен факт
Знаете ли, че в студиото Oxide Games частично участват и бивши разработчици на Civilization?

От Oxide Games съобщават, че за момента играта ще излезе единствено за PC.

Подробности за останaлите ТОП заглавия, които предстои да излязат до края на годината прочетете на DevStyleR.ioDeveloper_Direct with Details on Top 5 Titles Coming Out This Year


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Мисия 100 000 Долара на Месец като Софтуерен Инженер – Пробвай с Reverse Engineering*?
2. 10% от Населението на Европа ще Използва Услуги, Базирани на Отворено Банкиране
3. ТОП 3 Продукта от Ozone.bg, които да Подарите на Любим Човек

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR