28 април, 2024

Американският технологичен гигант Amazon ще съкрати около 500 служители на Twitch, съобщава CNBC. Главният изпълнителен директор на Twitch Дан Кланси заяви, че съкращенията се правят в опит да се “възстанови компанията” и броят на служителите да отговаря на настоящия размер на бизнеса.

“Знам, че много от вас се чудят защо се случва това. През последната година работихме за създаването на по-устойчив бизнес, така че Twitch да съществува в дългосрочен план, и през годината намалихме разходите и взехме много решения, за да бъдем по-ефективни”, пише Кланси.

“За съжаление, въпреки тези усилия, стана ясно, че организацията ни все още е значително по-голяма, отколкото трябва да бъде предвид размера на бизнеса ни. Миналата година изплатихме над 1 млрд. долара на стриймъри. Така че, въпреки че бизнесът на Twitch остава силен, от известно време насам организацията е оразмерена въз основа на това къде оптимистично очакваме да бъде бизнесът ни след 3 или повече години, а не къде се намираме днес”, допълва още той.

През 2014 г. Amazon придоби Twitch за почти 1 милиард долара. След закупуването на Twitch Amazon до голяма степен звеното не бе приоритет за технологичния гигант, въпреки че предлагаше на абонатите на Prime привилегии в платформата за излъчване на живо, като например безплатни игри.

През март миналата година Twitch освободи около 400 служители, а през октомври миналата година съкрати няколко служители в отдела си за работа с клиенти.

Повече подробности около новината прочететe на DevStyleR.ioAmazon Lays Off 500 Employees at Twitch


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Microsoft Представи Copilot Pro, който Идва с Уникални Функции и Подобрения
2. Google Обяви Нови Подобрения в Google Cast
3. CEO-то на NVIDIA: Тази година всяка индустрия ще се превърне в технологична индустрия

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR