29 април, 2024

Всяка индустрия ще се превърне в технологична индустрия – това са прогнозите на основателя и главен изпълнителен директор на NVIDIA Дженсън Хуанг, за които става ясно от публикация на автора Рори Келър в блога на NVIDIA.

Новината идва след изказване на Дженсън Хуанг по време на годишната конференция J.P. Morgan Healthcare Conference, че: “Тази година всяка индустрия ще се превърне в технологична индустрия”.

Разговорът, който се проведе в Сан Франциско, последва презентация на конференцията на J.P. Morgan, представена от Кимбърли Пауъл, вицепрезидент на NVIDIA по въпросите на здравеопазването. В своята лекция Пауъл обяви, че Recursion е първият хостинг партньор, който предлага модел на фондация чрез облачната услуга NVIDIA BioNeMo, която преминава в бета версия този месец.

Откриването на лекарства с генеративен AI и NVIDIA DGX SuperPOD

Кимбърли Пауъл сподели още, че Amgen планира да постигне напредък в откриването на лекарства с генеративен AI и NVIDIA DGX SuperPOD – и че BioNeMo се използва от все повече технологични компании, фармацевтични компании, доставчици на софтуер за AI и системни интегратори. Сред тях са Deloitte, Innophore, Insilico Medicine, OneAngstrom, Recursion и Terray Therapeutics.

От проектиране на чипове до проектиране на лекарства

Клиентите и партньорите в сферата на здравеопазването инвестират над един милиард долара в графичните процесори на NVIDIA всяка година – директно и индиректно чрез облачни партньори.

Основателят и главен изпълнителен директор на NVIDIA проследи участието на компанията в здравеопазването на два изследователски проекта, които привлякоха вниманието му преди около 15 години. В един от тях в Mass General се използваха графични процесори на NVIDIA за реконструкция на компютърни томографски изображения, а в друг в Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн се прилагаше GPU ускорение за молекулярна динамика.

“Наведе ме мисълта, че бихме могли да приложим същата методология, която използваме в проектирането на чипове с помощта на компютър, за да помогнем на медицината да премине директно към проектирането на лекарства с помощта на компютър”, сподели той.

Дженсън Хуанг обяснява още, че след 40 години напредък в компютърно-подпомаганото проектиране на чипове, инженерите вече могат да създават сложни компютърни системи изцяло чрез симулация. През следващото десетилетие същото може да се отнася и за откриването и проектирането на лекарства чрез ИИ.

За повече подробности посетете DevStyleR.ioNVIDIA CEO: This year every industry will become a tech industry


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Meta Премахва Част от Опциите за Насочване на Реклами
2. ЗЛОВЕЩИ РАЗКРИТИЯ: Служители на eBay заплашвали двойка с погребален венец и живи насекоми?
3. Немечек България завършва най-успешната година в историята си

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR