27 април, 2024

Изглежда #tech layoff тенденцията се пренася и през 2024 г., а Google е първата компания, която дава начало на новата вълна от съкращения. В сряда компанията съкрати стотици служители в различни отдели, включително инженерни и услуги.

Технологичният гигант съобщи, че ще съкрати стотици служители в звеното си за гласови асистенти, а от хардуерния екип, отговарящ за Pixel, Nest и Fitbit, ще премахне стотици длъжности. Екипът за добавена реалност (AR) също е засегнат, като по-голямата част от хората в него ще бъдат освободени от длъжност.

От компанията излязоха със становището, че подобни крайни действия са необходими и са част от организационните промени.

“За да се подготвим по най-добрия начин за тези възможности, още през втората половина на 2023 г. редица наши екипи направиха промени с цел по-голяма ефективност при работа, както и умението на екипите да насочат ресурсите си към най-големите си продуктови приоритети. Някои от тях продължават да следват този вид организационни промени, които включват премахване на роли в световен мащаб”, каза говорител на Google в изявление.

Профсъюзът на служителите на Alphabet заяви в X, че съкращенията са “ненужни” и че компанията не може да “продължава да уволнява колеги”, докато печели милиарди.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioTECH Layoff trend well into 2024, Google lays off hundreds of employees


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Комисията по ценни книжа и борси одобри създаване на борсово търгувани фондове за биткойн
2. Над 75% от родителите искат закон за одобрение на приложения, които децата теглят
3. OpenAI представя революционните платформи „ChatGPT Team“ и „GPT Store“

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR